Τμήματα

Μαθήματα της Σχολής

Image

Κλασικό Μπαλέτο

Πιο κοινή άποψη είναι ότι το μπαλέτο δημιουργεί ένα ελκυστικό, καλά γυμνασμένο κορμί, κομψή κίνηση και αρμονία. Βελτιώνονται η ευλυγισία, η δύναμη και η αντοχή, το σώμα αποκτά σωστή στάση και αναπτύσσεται ομοιόμορφα. Το μπαλέτο γεννά το ενδιαφέρον για την τέχνη, για το κομψό και το τέλειο.

Η κλασική μουσική που το συνοδεύει, χαρίζει ηρεμία στο πνεύμα και κάνει τα παιδιά να νιώθουν όμορφα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και την αισθητική τους. Παράλληλα, διδάσκει την οργάνωση, βοήθα τα παιδιά να θυμούνται λεπτομέρειες ευκολότερα και ταχύτερα και τους ξυπνά το αίσθημα της συνέπειας.

Mουσικοκινητική Αγωγή

Η μουσικοκινητική αγωγή είναι η προετοιμασία για το μπαλέτο. Αποτελείται από παιχνίδια και ρυθμικές ασκήσεις, ώστε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των παιδιών και τη φαντασία αλλά και να τα γυμνάσουμε χωρίς να κουραστούν.

Απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 5 ετών, διότι σε εκείνες τις ηλικίες αναπτύσσεται και καλλιεργείται η φαντασία, η δημιουργικότητα και η κοινωνικότητα.

Image
Image

Σύγχρονος Χορός

Ο σύγχρονος χορός είναι ένα στιλ χορού που εστιάζει στην προσωπική ερμηνεία ενός χορευτή αντί των δομημένων βημάτων που χαρακτηρίζουν το κλασικό μπαλέτο. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του σύγχρονου χορού, σε αντίθεση με το μπαλέτο, είναι η σκόπιμη χρήση της βαρύτητας.

Οι σύγχρονοι χορευτές χρησιμοποιούν το σωματικό τους βάρος για την ενίσχυση της κίνησης. Ακόμη, χρησιμοποιούν το χορό για να εκφράσουν τα εσωτερικά συναισθήματα τους και να έρθουν πιο κοντά με τον εσωτερικό εαυτό τους.

Latin

Οι Latin χοροί πραγματοποιούνται γενικά σε γρήγορο ρυθμό. Ο μαθητής εξασκείται σταδιακά και προχωράει με βάση τον βαθμό δυσκολίας τους, μαθαίνοντας περισσότερες κινήσεις και φιγούρες. Παρά το γεγονός ότι οι χοροί είναι ζευγαρωτοί, η παρουσία της ντάμας ή του καβαλιέρου δεν αποτελεί εμπόδιο στο να εξασκηθεί κανείς μόνος του.

Ειδικά μετά τα πρώτα μαθήματα, που το σώμα θα έχει απελευθερωθεί, η εμπειρία του χορού θα γίνει υπέροχη και γοητευτική.

Image
Image

Τμήματα Ενηλίκων

Γνωρίστε μας

Βάλτε τη μαγεία του χορού στη ζωή σας! Θα χαρούμε να σας ξεναγήσουμε στον χώρο μας και να σας ενημερώσουμε για τα προγράμματά μας!

Βάλτε την μαγεία του χορού στην ζωή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση
Λεονταρίου 11, 15351 Παλλήνη
Τηλέφωνο
210 60 34 429
Email
dance@lilacfairy.gr